Posted in Blog, Business Inspiration, Career Inspiration, Leadership Inspiration, Personal Inspiration, Video, Work-Life balance

Patti Answering Leadership and Work-Life Balance Questions [Video]

The Coaches Lounge Group

Do you have any Leadership or Work-Life Balance questions? If yes, please reply below and I will answer them. Recorded live unedited. 🦋

Did you find this helpful?  If so, please share this blog post with others!  Comments are always welcome.    Thank you for following and supporting me.

For more information about Becoming a Better Leader [e-Book] Click here to download your copy.

Work-Life Balance Hacks for Busy Leaders who LOVE their Career but Want MORE in Life!  This mini course is for leaders who are crazy busy, working 24/7 and want something more in life beyond their career.  7 easy hacks to create some personal life balance in this so-called busy life! Enroll today for $25.00

Interested in one to one coaching with me?  
I have coaching packages available.  Contact me at patti@coachingforinspirationwithpatti.com

Posted in Articles, Blog, Business Inspiration, Inspirational Moments, Leadership Inspiration, Personal Inspiration

Leadership Interview

A while back I was interviewed by one of my coachees  on Leadership.  I would like to share with you the interview. 🙂

  1. How do you model the way?  Answer:  By leading by example.  Sharing your vision and expectation.  Discussing goals with staff and having them set goals for themselves.
  2. How do you inspire a vision? Answer:  Sharing your vision consistently, constantly and the progress of the vision.
  3. Do you or have you challenged the process? In what way? Answer:  Many times, presenting the challenge in a professional way and the process with management, staff and having a solution for a better way.  Asking to implement it and why.  Taking the risk and being responsible for it if it fails.  Learn from your mistakes and always keep trying to improve.
  4. How do you enable other to act?  Answer: Communicating, coaching and leading by example.  Networking and showing the way.
  5. How do you or do you encourage the heart of your followers? Building heart felt relationships is the key to building trust and followers.  Be honest and open and letting others be open and honest even when you don’t like what is being said.  Self-reflection and others sharing self-reflection.  It takes time but it is worth the investment.
  6. How do you effectively communicate? Answer:  Asking questions, reflecting what was said and making sure you are really listened and understood what was said.
  7. Is it difficult to create a motivational environment? Answer:  Yes and no.  It depends on the environment and what behaviors that have been acceptable.  Everything takes time and investment.  Praising people when they do a good job.  Coaching them when improvement is needed.  Being honest and open about things addressing concerns and sharing accomplishments.
  8. How do you manage performance? Answer:  I motivate within.  I have coaches and mentors in areas of where I need to improve.  They help me with self-reflection and to be motivated in areas that are challenging and hold me accountable for the goals I set.
  9. How do you deal with underperformance? What are the special techniques you use?  Answer:  Coaching is so powerful.  Discussing with the employee the areas they are underperforming and coaching towards solutions to succeed.  Setting up goals and ways to succeed.  One on one meetings weekly to discuss progress.  What is working what is not.  Try different ways of communications and training until they find what clicks.
  10. How do you know when it is your duty to act? Answer:  When someone is struggling, complacent, lacking motivation, bad attitude towards job or others.  It is time to find out what is causing it.  Is it time to give them a new project, some additional training or setting new  goals.  Asking questions  at the one on one session helps with a plan of action.  I really enjoyed the questions she asked me and the interview.  My wish is this interview inspired you in your daily walk as a Leader. ~ Patti 🙂

Question:  What Leadership questions would you like me to answer?   To ask  questions scroll down to “Leave a Reply”.

Coaching for Inspiration
Coaching for InspirationwithPatti.
com – TM

To contact me for a private confidential discovery leadership coaching session.   Fill out the contact form below.   In the comment section specify you would like a free 30 minute discovery leadership session.

Coaching sessions can be conducted in various methods.

  • By Phone
  • By Skype
  • In Person